Kockarnas Bästa

Brödsallad
– Paul Svensson

Gör så här

Skär Vikentomaterna i grova bitar och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av. Spara vätskan till dressingen!

Rosta paprikorna i ugnen på 200 grader, eller på grillen, tills de är svartfläckiga. Kyl dem i kallt vatten, skala och dela dem, ta bort kärnhuset. Skär paprikorna i strimlor och blanda med tomaterna.

Grilla eller stek brödet på båda sidor och skär det i grova kuber.

Mixa vitlök, olivolja, tomatvatten, vinäger, kaprislag och hälften av basilikan till en dressing. Smaka av med salt salt och peppar. Slå dressingen över brödet och blanda med tomaterna och paprikan.

Lägg upp på ett fat och garnera med kapris, basilika, oliver och sardeller.

Ingredienser

800 gram Vikentomater
1 röd paprika
1 gul paprika
3 tjocka skivor ljust surdegsbröd (gärna gårdagens)
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
½ dl sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk kapris + 2 msk lag
20-30 goda svarta oliver
½ kruka basilika, plockad
10 sardeller
salt och svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!