Kockarnas Bästa

Röra på svarta kikärtor
– Titti Qvarnström.

Gör så här

Dag 1: blötlägg kikärtorna i rikligt med kallt vatten.
Dag 2: Skölj av kikärtorna och placera i en gryta med 1 liter nytt vatten.

Hacka lök, vitlök och grovt och låt koka ca 40 minuter. Tillsätt ev mer vatten om grytan hotar att koka torr. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar, hacka tomaten och tillsätt kikärtskoket, låt koka ytterligare ca 20 minuter tills både potatis och kikärter är mjuka.

Häll av, men spara vätskan. Purea kikärtorna med hjälp av en stavmixer eller potatisstöt, tillsätt kokvätska efter hand till önskad konsistens. Smaka av med salt, oregano, spiskummin, vitpeppar, torkad paprika och olivolja. Servera röran varm eller kall tillsammans med vitt bröd eller som tillbehör till fisk eller fågel.

Ingredienser

250 g torkade svarta kikärtor
2 liter vatten
1 mild chilifrukt
1 liten lök
2 klyftor vitlök
1 tomat
1 stor potatis
Salt
½ tsk spiskummin
½ tsk oregano
1 krm vitpeppar
1 krm paprika
½ dl olivolja

Skriv gärna ut våra recept!