Kockarnas Bästa

Tomatflarn med pepparrotscrème
– Katja Palmdahl med Johnny Johansson och Christer Svantesson.

Gör så här

Lägg mjöl, smör och ost i en matberedare och mixa till smulor. Tillsätt salt och ägg och mixa till en deg. Tillsätt ev 1 msk kallt vatten om degen känns hård. Platta ut degen lätt och plasta. Låt den vila i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 180 grader. kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en stor rundel. Lägg den på en plåt och ta bort det översta pappret. Nagga flarnet med en gaffel och grädda det gyllene i ca 15 minuter. Låt kallna på plåten.

Rör ihop ingredienserna till pepparrotscrèmen och smaka av.

Skiva tomaterna tunt. Bred crèmen på flarnet och fördela tomatskivorna ovanpå. Vispa ihop olja och vinäger med lite salt och peppar. Skeda dressingen över tomaterna och toppa med basilika och extra svartpeppar.

Flarnet är lätt att förberera så detta är en perfekt bjudrätt! Var noga med att lägga på rumsvarma tomater för bästa smak!

Ingredienser (10-12 portioner)

Pajdeg

5 dl vetemjöl
150 g kallt smör
75 g fint riven västerbottenost
1 tsk havssalt
1 ägg

Pepparrotscrème

400 g färskost
1 dl crème fraiche
2-3 msk riven pepparrot
Salt

Topping

7-8 vikentomater
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
Havssalt och nymald svartpeppar
Färsk basilika eller bladpersilja

Skriv gärna ut våra recept!