Kockarnas Bästa

Ugnsbakad kolja & varm tomatsallad med kapris
– Katja Palmdahl med Johnny Johansson och Christer Svantesson.

Gör så här

Byxa fisken (eller be att få det gjort hos fiskhandlaren). Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger eller citron, kapris, socker, rödlök, vitlök, ansjovis och örter. Smaka av!

Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form som saltats och pepprats lite i botten. Skär tomaterna i bitar och lägg dem runt fisken. Salt och peppra. Häll dressingen över. Servera med smörade bönor och en stor sallad med gröna blad och örter.

Baka i ugnen på 125 grader i 15-20 minuter. Fisken ska hålla 55 grader.

Ingredienser (4 personer)

8oo g torsk eller koljafilé
Salt och svartpeppar från kvarn
6-7 vikentomater
Vinägrett
5 msk kallpressad olivolja
1 msk sherryvinäger eller citron (fint rivet skal och 1 msk juice)
1 nypa socker
1/2 rödlök, strimlad
1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
5-6 ansjovisar, hackade & lite spad
2 msk kapris
1 msk hackad dragon el bladpersilja

Skriv gärna ut våra recept!