Vikenrecept

Köttfärsfyllda Vikentomater

Du har väl provat bifftomater? Med den här fyllningen får du en hel måltid.

Gör så här

Skär ett lock av tomaterna och gröp ur inkråmet, hacka och spara det i en skål. Hacka lök och fräs tillsammans med lammfärsen i lite olivolja. Tillsätt tomatkråmet, salt, peppar och örter. Låt småkoka ca 15 minuter. Tillsätt tomatpuré, råsocker och ris och låt koka ytterligare tio minuter. Smaka av färsen och krydda mer vid behov.

Lägg tomaterna i en ugnsfast form och lägg i fyllningen. Strö över riven ost och baka i ugnen på 200 grader i 25 minuter.

Ingredienser (4 portioner, 45 minuter)

6 bifftomater, t ex Jelona, Beorange, Marbonne
400 gram lammfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ dl färska örter, t ex persilja, timjan, oregano eller mynta
1 msk tomatpuré
1 tsk råsocker
1 dl ris
1 dl riven ost

Skriv gärna ut våra recept!