Vikenrecept

Ostfyllda camparitomater

Små vackra tomater är perfekta aptitretare. Varför inte servera dem till fördrinken!

Gör så här

Skär av ett ”lock” på tomaterna och gröp ur innehållet. Spara ”locken”! Blanda tomatkråmet med ost, crème fraiche, örter samt kryddor. Fyll tomaterna med röran med hjälp av en sked och lägg tillbaka ”locken”. Servera genast.

Som aptitretare beräknar du två tomater per person. Ostfyllda camparitomater blir också goda på buffén eller som tillbehör till grillat kött. Gör du riktigt många kan du komplettera med tomater i flera olika färger, till exempel orange Clementine och rosa Kentaro.

Ingredienser

20 tomater, t ex Campari eller Aranca
125 gram Cantandou-ost med basilikasmak
1 dl lätt crème fraiche
1 msk hackade färska örter, t ex basilika, gräslök
½ tsk örtsalt
3 krm citronpeppar
1 krm paprikapulver

Skriv gärna ut våra recept!