Vikenrecept

Ostpaj med randiga tomater

Till kräftskivan är det givet med en god ostpaj. Den här är både lättlagad och omtyckt.

Gör så här

Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, nagga degen med en gaffel och grädda pajskalet i 20 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att vispa ihop grädde, riven ost och ägg. Fördela chèvren och halverade tomater över det färdiggräddade pajskalet och klicka över mango chutney. Häll grädd- och äggstanningen i skalet och grädda ytterligare 30 minuter i 200 grader.

Denna paj kan serveras både varm och kall. Passar också bra på en buffé eller som lunchrätt.

Ingredienser (4-8 portioner)

Paj

3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk vatten

Fyllning

200 gram chèvre
200 g tomater, t ex Zebra, Green Zebra, Tiger
2 msk mango chutney
4 ägg
1 dl grädde
100 gram riven Västerbottenost

Skriv gärna ut våra recept!