Vikenrecept

Pastasallad

Pastasallad kan varieras i det oändliga och passar till det allra mesta. Vår treåring kan inte vara utan parmesanosten på toppen.

Gör så här

Koka pastan al dente och spola av den i kallt vatten. Hacka basilikan fint och blanda ner i pastan tillsammans med olivolja och pressad vitlök. Klyfta kronärtskocksbottnar och halvera tomaterna och rör försiktigt ner dem i salladen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med hyvlad parmesan.

Vill du förbereda pastasalladen i god tid så vänta med att lägga ner tomaterna till strax innan servering.

Ingredienser (4 portioner)

300 gram pasta, t ex Rigatoni, Fusilli eller Conchiglie
250 gram röd körsbärstomat, t ex Favorita eller Dasher
250 gram orange körsbärstomat, t ex Goldita eller Sungold
½ kruka färsk basilika
3 msk olivolja
½ vitlöksklyfta
½ burk kronärtskocksbottnar
salt, svartpeppar
hyvlad parmesanost

Skriv gärna ut våra recept!