Vikenrecept

Sannas tomatmarmelad

Tomatmarmelad är gott både på frukostmackan och som tillbehör till ostbrickan. Särskilt vit- och grönmögelost får ett lyft med en god tomatmarmelad.

Gör så här

Dela tomaterna och kiwifrukterna i småbitar och lägg dem i en stor gryta tillsammans med övriga ingredienser. Gör ett uppkok och låt sedan marmeladen småkoka i ca 10 minuter.
Fiska eventuellt upp kanelstängerna innan du fyller marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Förvara svalt.

Vill du ha en mindre söt marmelad ska du använda grapefrukt istället för apelsin. Minska inte för mycket på sockret, eftersom hållbarheten då blir sämre. Genom att använda syltsocker slipper du tillsätta extra konserveringsmedel.

Ingredienser

1 kg mogna tomater, t ex Corianne eller plommontomater
½ kg syltsocker
½ dl färskpressad juice av grapefrukt, apelsin eller citron
Finrivet skal av en citrusfrukt
2 kanelstänger eller 1 tsk riven färsk ingefära
3 väl mogna kiwifrukter, skalade

Skriv gärna ut våra recept!