Vikenrecept

Snabba tomatpajen

Paj är god och härlig sommarmat, och får gärna vara oomplicerad att tillaga. Den här har allt vi begär.

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Förväll purjolöken. Smörj en pajform, 22 cm i diameter och lägg i pajdegen. Tryck till och skär bort överflödet. Finhacka purjolöken och mozzarella. Lägg dem i pajskalet och täck med tomater. Strö över salt, socker och peppar. Grädda pajen i cirka 20 minuter. Ta ut den och fördela oliver och parmesanost ovanpå.

Denna paj kan ätas som en enkel lunchrätt, eller serveras på buffén, men passar också som tillbehör till lufttorkad skinka eller rökt fisk.

Ingredienser (4 portioner)

500 gram coctailtomater, t ex Sungold, Sunrise eller Favorita
1 rulle färdig smördeg, kyld
1 purjolök
2 dl mozzarellaost
2 tsk råsocker
15 svarta oliver
1 dl parmesanost
flingsalt, svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!