Vikenrecept

Solmogen tomatdressing

Det är både bekvämt och gott att ha en fräsch salladsdressing stående i kylskåpet. Häller du den på en vacker flaska är det bara att ställa fram på bordet när gästerna kommer.

Gör så här

Dela tomaterna och lägg dem i en skål tillsammans med vitlöksklyftan (kan uteslutas) och chilisås. Grovfördela blandningen med en mixerstav. Blanda olivolja och vinäger och häll ner i tomathacket. Mixa dressingen helt slät. Smaka av med salt och peppar. Häll upp på en ren flaska. Förvara överbliven dressingen svalt så håller den upp till ett par veckor.

Tomatdressingen blir godast med solmogna tomater som fått utveckla sin fulla smakpotential. Använd den gärna på en mixsallad på olika gröna blad.

Ingredienser

3-4 tomater, t ex Green Zebra, Bolzano, Marmadino
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1 msk chilisås
salt, svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!