Vikenrecept

Stekta röda tomater

Varma tomater får en härligt rund och god smak. Servera till ris eller pasta, eller som tillbehör till grillat.

Gör så här

Finhacka örterna. Gör ett kryss i stjälkfästet på tomaterna. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i tomaterna med krysset uppåt. Strö över salt, peppar och hälften av örterna. Vänd tomaterna så att krysset hamnar neråt och krydda med salt och peppar. Lägg oliverna i stekpannan tillsammans med tomaterna och stek vidare under lock i 5-10 minuter.

Ta av locket och strö över resten av de hackade örterna. Hyvla över lite parmesanost och låt stå i pannan tills osten börjar smälta. Lyft försiktigt över tomater och oliver på tallrikarna.

I den här rätten är det goda råvaror som avgör resultatet. Tillagningen är enkel och tar inte lång tid.

Ingredienser (4 portioner)

8-10 fasta Vikentomater, t ex Flamingo, Thelma eller Marzanino
1 dl färska örter, t ex basilika, persilja
50 gram svarta oliver, gärna marinerade
parmesanost
olivolja
gourmetsalt, svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!