Vikenrecept

Vikentomaters heta röra

Denna tomatröra är underbart god till allt grillat, men kan med fördel serveras till pasta, som dipp till grönsaker eller ett gott bröd. En mild variant kan göras utan chili.

Gör så här

Skär löken i tunna ringar och lägg i en skål. Blanda olivolja, balsamvinäger, socker, salt, peppar och finhackad chili och häll det över lökringarna. Låt dra i en halv timme. Dela därefter tomaterna i mindre bitar, lägg i och servera! Om alla ingredienser är rumstempererade kommer smakerna fram bättre.

Tänk på att du kan variera utseendet på den här röran genom att använda olika färger på tomaterna. Ena gången blir röran vackert gul, nästa fräckt orange och en tredje härligt röd.

Ingredienser

10–12 Vikentomater, gärna en blandning av Flavorino, Marzanino och Clementine
1 stor rödlök
6 msk olivolja
2,5 msk balsamvinäger
1 chilifrukt
1–2 tsk socker
salt, vitpeppar

Skriv gärna ut våra recept!