Vikenrecept

Bakade tomater med rivet bröd, örtolja och salladslök

Gör så här

Riv brödet i små bitar.

Mixa vitlök, basilika och olivolja och blanda med det rivna brödet. Spara lite av örtoljan. Fördela tomaterna snyggt i en ugnsfast form, gärna med kvistarna kvar. Halvera de stora tomaterna.

Fördela bröd- och örtoljesmeten över tomaterna och ringla över den sista örtoljan. Baka i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Skär under tiden salladslöken i fina ringar och strö dem över tomaterna när du tagit ut dem ur ugnen.

Servera till grillad kyckling eller fisk.

Ingredienser

2 kvistar körsbärstomater, gärna Juanita med mycket smak och sötma
2 gula plommontomater
½ liter gammalt bröd
2 klyftor vitlök
basilika
olivolja
3 salladslökar

Skriv gärna ut våra recept!