Vikenrecept

Huevos Rancheros (Mexikansk Pytt)

Gör så här

Finhacka lök, vitlök och chili. Dela paprikan och tomaterna i mindre bitar. Hetta upp olivoljan och lägg i lök, vitlök, chili och paprika och låt steka ett par minuter. Skär korven i slantan och lägg i pannan tillsammans med spiskummin och stek ytterligare 3 minuter.

Tillsätt bönor och tomater och låt koka i 5 minuter. Tillsätt 1 dl vatten om det är torrt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt äppelcidervinäger.

Gör små gropar i tomatsåsen och knäck ett ägg i varje grop.

Strö över riven parmesanost och lägg folie eller lock på. Låt koka i 6 minuter.

Servera med färsk koriander och gärna ett gott bröd, till exempel tortilla.

Ingredienser

600 g Vikentomater. Gärna en fast, söt och smakrik sort som Kentaro
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 röd paprika
½-1 röd chili (mild)
2 chorizo
1 msk spiskummin
400 g svarta bönor (konserverade)
(1 dl vatten)
(1 msk äppelcidervinäger)
3-4 ägg
150 g parmesanost
färsk koriander
salt, peppar

Skriv gärna ut våra recept!