Vikenrecept

Krämig tomatsallad med kräftstjärtar på rostat surdegsbröd

Gör så här

Klyfta tomaterna och lägg dem i en skål.

Blanda chilisåsen i en egen skål: chilisås, ättika och rapsolja. Tillsätt dillfrön, salt, peppar och smaka av.

Häll chilisåsen över tomaterna och rör om. Vänd ner kräftstjärtarna och tillsätt försiktigt den finhackade dillen.

Stek brödskivorna i smöret så att de blir gyllene. Riv vitlöksklyftan över brödet och fördela tomat- och kräftsalladen på brödskivorna. Garnera med dill.

Servera genast.

Ingredienser

600 gram Vikentomater, gärna Red Heart
3 msk chilisås
½ msk ättika
3 msk rapsolja
1 tsk krossade dillfrön
1 knippe dill
Salt och peppar
200 gram kräftstjärtar
4 skivor surdegsbröd
1 klyfta vitlök
2 msk smör

Skriv gärna ut våra recept!