Vikenrecept

Lammstek med bifftomater

Gör så här

Dela lammsteken i stora bitar.

Använd en ugnsfast gryta och stek köttet i rapsoljan. Salta och peppra.

Dela rödlöken och vitlöken i stora bitar och stek tillsammans med köttet.

Dela bifftomaterna i stora klyftor och lägg ner tillsammans med köttet. Tillsätt timjan.

Lägg locket på grytan och sätt in den i ugnen på 120 grader i 2-3 timmar. Titta till grytan och se om det behövs tillsättas vatten.

Tag ut grytan, riv citronskal över och strö över finhackad persilja och körvel. Smaka av med salt och peppar.

Servera med bulgur, ris eller bröd.

Ingredienser

800 gram lammstek (eller lammbog)
4 stora bifftomater, saftiga med mycket tomatsmak, gärna Monterosa och Indigo Blue Beauty
2 msk rapsolja
2 rödlökar
4 klyftor vitlök
1 stort knippe timjan
Salt och peppar
ev vatten

Till servering:
1 citron
Persilja & körvel
Olivolja
Bulgur, ris eller bröd

Skriv gärna ut våra recept!