Vikenrecept

Pasta alla Puttanesca

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka vitlöksklyftor och chili. Finhacka tomaterna.

Lägg vitlöken i en torr och het panna. Häll på sardellerna tillsammans med oljan från burken och kaprisen. Låt steka försiktigt. Tillsätt chili och olivolja och låt puttra ett par minuter. Lägg i de finhackade saftiga tomaterna och sjud i cirka 2 minuter. Tillsätt oliverna.

Häll vattnet av den färdiga pastan och vänd försiktigt ner pastan i såsen.

Lägg upp Puttanescan på tallrikar, pressa över citron, lägg på finhackad persilja, ringla över olivolja, riv parmesanost över och dra några varv med pepparkvarnen.

Ingredienser

6 st mjuka och saftiga Vikentomater, t ex Tiger och Locarno
500 g torkad spaghetti
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
1 burk sardeller i olja (40g)
1 chili
2 dl svarta oliver
1/4 citron
2 msk olivolja
persilja
parmesanost
svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!