Vikenrecept
Söt sallad med tomater och jordgubbar på rostat vetebröd
Gör så här
Halvera och klyfta tomater och jordgubbar och lägg dem i en skål.
Dela vaniljstången och tag ut fröna. Lägg vaniljraspet på salladen, ringla över honung och riv citronskalet över. Rör runt i salladen och låt stå i 10 minuter.
Skiva vetebrödet/dela bullarna och stek dem på båda sidorna i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
Lägg upp vetebrödet på en tallrik, bred på färskost och fördela tomat- och jordgubbssalladen över. Strö över några basilikablad och lite färsk timjan.
Ingredienser
200 g Vikentomater, en sort med lägre sötmna, t ex Orangino
200 g jordgubbar
½ vaniljstång
1 msk honung
1 citron, skalet
1 liten vetelängd (eller 2 kanelbullar), gärna gårdagens
smör
färskost
färsk basilika & timjan