Vikenrecept

Tomat- och jordgubbssallad med oliver och feta

Gör så här

Dela tomaterna och jordgubbarna i halvor. Skär gurka och fetaost i kuber.

Lägg upp sallatsbladen på ett fat. Fortsätt med gurka, halverade tomater och jordgubbar. Lägg därefter ut hallonen, fetaosten och oliver. Ringla över olivolja, skeda över äppelcidervinäger, salta och peppra. Avsluta med att strö över basilika.

Snygga till salladen genom att “dra upp” lite av sallatsbladen så att alla ingredienser blir synliga.

Servera som lunch eller som tillbehör till grillad fisk, fläskkött eller kyckling. Vill du göra salladen matigare, lägg till salami eller korv, till exempel fuet.

Ingredienser

300 g Vikentomater, gärna Campari
200 gram jordgubbar
100 gram hallon
200 gram fetaost
1 dl små oliver
½ gurka
sallatsblad, tre olika sorter – cirka 100 gram
basilika (rikligt)
olivolja
äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Skriv gärna ut våra recept!