Vikenrecept

Tomat- och Mozzarellasallad

Gör så här

Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i en skål med kallt vatten. Då blir smaken rundare och löken krispigare.

Dela tomaterna i klyftor och lägg på ett vackert fat. Salta och peppra. Dra isär mozzarellorna och lägg dem i stora bitar bland tomaterna.

Låt rödlöken rinna av på ett hushållspapper och fördela den över salladen.

Lägg på rikligt med riven basilika och oreganon i små bitar. Ringla över olivolja.

Servera som förrätt, eller tillsammans med bröd som en sommarlunch. Passar också utmärkt på buffé.

Ingredienser

300 gram Vikentomater, gärna små och söta i olika färger
1 stor rödlök
3 buffelmozzarella
Rikligt med basilika (gärna både grön och röd)
3 kvistar oregano
Salt och svartpeppar
Olivolja

Skriv gärna ut våra recept!