Vikenrecept

Tomat-tarte på bifftomater

Gör så här

Skiva tomaterna och riv osten. Rulla ut smördegen och kavla till den. Bred ut crème fraiche och strö över den rivna osten. Fördela de skivade bifftomaterna över degen och varva med bitar av Caprabellan. Ringla över olivolja. Strö över timjan och rosmarin. Vispa upp ägget och pensla kanterna.

Grädda tarten i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

Toppa den färdiggräddade tomat-tarten med ytterligare timjan och ringla över en riktigt god olivolja.

Ingredienser

2 stora bifftomater, gärna Gigawak och Beorgange, 6 st Mollie
1 rulle färsk smördeg
1,5 dl crème fraiche
3 dl riven Pecorilla
280 gram Caprabella (get- och ko-ost)
olivolja
färsk timjan och rosmarin
1 ägg
Ev salt och peppar

Skriv gärna ut våra recept!