sortiment

Färgstark mångfald med mycket smak – Vikentomater odlar varje år 100 olika sorters tomater. Sortimentet varierar något från år till år, men kan vara säker på att hitta tomater i spännande färger, former och smaker.

Det finns tomater och så finns det Vikentomater

Oavsett om de är röda och runda eller går i orange, gult eller grönt, är stora eller små, avlånga eller plommonformade så är det något visst med våra tomater.

Genom att de får optimala förhållanden vad gäller ljus, vatten, näring och omsorg så blir de extra goda.  Mats har många års odlingserfarenhet vilket ger honom en unik kunskap. Dessutom har vi duktiga anställda och tar hjälp av konsulenter som ger oss råd i tekniska frågor.

De olika tomatsorterna skiljer sig åt i smak, fasthet och sötma för att alla ska hitta sin favorit. Flertalet av våra återförsäljare väljer att erbjuda Vikentomater ur bassortimentet.

Du hittar Vikentomater på många ställen i Skåne men även i Halland, Göteborg och Stockholmsregionen. Hittar du inte Vikentomater i din butik – fråga din handlare!

Också när du besöker välkända krogar kan du få Vikentomater på menyn.

vikensmaker

Vikensmaker gör det enklare att välja rätt tomat till rätt tillfälle.

Vikensmaker innebär att tomaterna klassas efter sötma, fasthet och smakstyrka. Varje klass graderas på en tregradig skala.

När det gäller sötma betyder en trekantsmarkering mindre söt, två trekantsmarkeringar medelsöt och en fylld cirkel att tomaten är mycket söt. Motsvarande skala gäller för fasthet (från mjuk till fast) och smakstyrka (från låg till hög).

Ju sötare tomat desto godare att stoppa direkt i munnen, som snacks. En riktigt fast tomat passar perfekt till soltorkade tomater, till exempel. När det gäller smakstyrka handlar det både om vilken maträtt man ska använda tomaten till och hur mycket tomatsmak man personligen tycker är godast.

vikentomater to go

Vikentomater To Go gör det lätt för dig att ta med tomaterna när du är på språng. Den genomskinliga muggen passar både i handen och i bilens mugghållare. Vikenkrabater är perfekt till barnens utflykter med skola och dagis.

Vikentomater är ett utmärkt mellanmål! Självklart får en så praktiskt förpackning med Vikentomater följa med på picknicken, i strandväskan eller varhelst ni åker på utflykt. Barn som vägrar grönsaker vid middagsbordet brukar älska att få en To Go eller en Vikenkrabater. Det är nästan som lösgodis. Gott + blandat tackar man ju inte nej till, eller hur!

Vikentomater To Go kommer i tre olika versioner, en med röda tomater, en med gula och en med blandade färger. Dessutom finns det en mindre förpackning som vi kallar Vikenkrabater – praktiskt, kul och gott för de yngre.

Bär från Vikentomater

Jordgubbar och hallon från egen odling breddar Vikentomaters utbud. Vi odlar även björnbär och blåbär (till salu under respektive säsong).

Vi odlar utvalda sorter som är söta och goda men också passar att odla i växthus. Vikentomaters bärsäsong blir därför extra lång och vi räknar med att kunna skörda jordgubbar från slutet på april och ända in i oktober. Hallon, björnbär och blåbär har något kortare säsong. Under sommaren har vi självplock av hallon, blåbär och björnbär på friland.