Vikenrecept
Ostpaj med randiga tomater
Till kräftskivan är det givet med en god ostpaj. Den här är både lättlagad och omtyckt.
Gör så här
Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, nagga degen med en gaffel och grädda pajskalet i 20 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att vispa ihop grädde, riven ost och ägg. Fördela chèvren och halverade tomater över det färdiggräddade pajskalet och klicka över mango chutney. Häll grädd- och äggstanningen i skalet och grädda ytterligare 30 minuter i 200 grader.
Denna paj kan serveras både varm och kall. Passar också bra på en buffé eller som lunchrätt.
Ingredienser (4-8 portioner)
Paj
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk vatten
Fyllning
200 gram chèvre
200 g tomater, t ex Zebra, Green Zebra, Tiger
2 msk mango chutney
4 ägg
1 dl grädde
100 gram riven Västerbottenost