Vikenrecept
Vikentomaters goda röra
Ett gott tillbehör förhöjer middagen både till vardag och till fest. Den här goda tomatröran bruar vi servera till grillat ött under sommaren. Den gör sig nästan själv under tiden grillolen förvandlas till glöd.
Gör så här
Skär löken i tunna ringar och lägg i en skål. Blanda olivolja, balsamvinäger, socker, salt och peppar och häll över löken. Låt dra i en halv timme. Dela därefter tomaterna och lägg i dem. Servera!
Tänk på att du kan variera utseendet på den här röran genom att använda olika färger på tomaterna. Ena gången blir röran vackert gul, nästa fräckt orange och en tredje härligt röd.
Ingredienser
4 Vikentomater, t ex Flavorina, Marzanino eller Clementine
1 stor rödlök
6 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1/2-1 tsk socker
salt, svartpeppar