Vikenrecept
Krämig tomatsallad med kräftstjärtar på rostat surdegsbröd
Gör så här
Klyfta tomaterna och lägg dem i en skål.
Blanda chilisåsen i en egen skål: chilisås, ättika och rapsolja. Tillsätt dillfrön, salt, peppar och smaka av.
Häll chilisåsen över tomaterna och rör om. Vänd ner kräftstjärtarna och tillsätt försiktigt den finhackade dillen.
Stek brödskivorna i smöret så att de blir gyllene. Riv vitlöksklyftan över brödet och fördela tomat- och kräftsalladen på brödskivorna. Garnera med dill.
Servera genast.
Ingredienser
600 gram Vikentomater, gärna Red Heart
3 msk chilisås
½ msk ättika
3 msk rapsolja
1 tsk krossade dillfrön
1 knippe dill
Salt och peppar
200 gram kräftstjärtar
4 skivor surdegsbröd
1 klyfta vitlök
2 msk smör