aktuellt event

Eva Robild & Ulf Fransson

Årets första event blir en dag i odlingens och trädgårdens tecken. Ulf Fransson från trädgårdsföretaget Nelson Garden i Tingsryd kommer med fröer, odlingsmetoder och plantor. Eva Robild från Höganäs är författare aktuell med boken Chili – 222 sorter att odla och äta. Hon har även skrivit böcker om att Odla ätbart och Odla i pallkrage.

Tillsammans berättar de och ger tips på vad och hur du kan odla i din trädgård och i växthus eller uterum.

VT_rambild_hoger_ulfeva

Eventprogram

Några av Sveriges bästa kockar besöker Vikentomater under sommaren. Hit kommer vinnare av stora kocktävlingar, kockar med stjärnor i Guide Michelin, tv-kockar, kokboksförfattare och kändiskockar.

Under eventet lagar proffskocken mat inför publiken i gårdsbutiken och bjuder på gratis smakprov till alla på plats (så långt det räcker). Under tiden intervjuas han/hon av vår konferencier Fredric Bengtsson eller Malin Broman och det ges tillfälle att ställa frågor. Slå dig ner och låt dig inspireras en kortare stund eller stanna hela dagen om du har lust.

Programmet för 2018 är nu klart och vi sparkar igång den den 28 april! Under våra eventlördagar håller vi öppet mellan 9-16. Varmt välkomna!

28 April

Odla tomater & chili

Ulf Fransson från Nelson Garden och trädgårdsskribent Eva Robild ger tips och inspirerar till odling.

5 Maj

Johnny Johansson & Crister Svantesson

Stjärnkockar som gjort nobelmiddagar och deltagit i kock-VM.

12 Maj

Anna Bonde (Sponsor: Stokes)

Anna är född i Skottland och bor i Sverige. Hon är vinnare av Scanorama Culinary Award och finalist i BBC:s Masterchef at Large.

26 Maj

Edin Dzemat

Edin är vinnare av Kockarnas kamp i TV4 2016 och kock för Stjärnorna på Slottet i SVT. Tidigare Kosta Boda Art Hotel.

2 Juni

Maria Zihammou

Maria är matstylist med marockansk-norsk bakgrund som kockar Vego till vardags. Kock i Meny i P1.

9 Juni

Christian Hellberg

Christian blev årets kock 2001. Han är känd både som tv-kock och krögare. Köksmästare på Griffin’ Steakhouse i Stockholm. Dagens tema: kött.

16 Juni

Jennie Walldén

Jennie driver den Svensk-koreanska restaurangen Namu i Malmö, tilldelad Bib Gourmand i Michelin Guide 2017. Känd från tv och radio.

7 Juli

Alexandra Zazzi

Alexandra är känd från radio och tv och en ständigt aktuell kokboksförfattare.

14 Juli

Stefan Holmström

Stefan är en frilansande kocklegendar. Tidigare på bland annat L’Ecurie i Heberg.

21 Juli

Tina Nordström

Tina är sveriges mesta tv-kock med bland annat Tina i Fjällen och Sveriges Yngsta Mästerkock. Hon är också kokboksförfattare och mycket mer.

11 Augusti

Sandra Mastio

Sandra är vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 och driver Dragörkajen 1a i Limhamn. Dagens tema: Pizza.

25 Augusti

Tareq Taylor

Tareq är vinnare av Kockarnas kamp 2017. Kock i Trädgårdstider och Go’ kväll på SVT. Han driver Kockeriet, är kokboksförfattare och mycket mer.

8 September

Paul Svensson

Paul driver restaurang på Fotografiska i Stockholm. Han medverkar i Landgång i SVT och är kokboksförfattare. Paul är en pionjär inom grön och hållbar matlagning.

15 September

Ulf Wagner & Håkan Nilsson

Ulf driver Sjömagasinet i Göteborg och Håkan är sommelier i Helsingborg.

Info

Under våra event håller vi öppet mellan kl 9-16

Konferencier: Fredric Bengtsson, Malin Broman och Monica Oldsberg.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Matlagningskurs för barn

Den 19 och 20 juni 2018 kommer Malin Broman till oss på Vikentomater för att hålla halvdagskurser i matlagning för barn mellan 9 och 14 år.

Det börjar med en rundvandring och smakprovning med Mats i växthuset. Därefter lagar och äter Malin och barnen en tre-rätters meny tillsammans. Malin har fått pris som årets matambassadör i Kullabygden, håller i Gastrokollo och har jobbat med inspelningarna av Sveriges Yngsta Mästerkock i TV4.

Pris per tillfälle: 350 kr/barn. Syskon på samma kurs: 300 kr/barn.

Ange förälderns namn och kontaktuppgifter samt barnets namn och ålder och ange vilken kurs ni vill anmäla barnet till. Bekräftelse och mer info kommer i svarsmejl. Det finns fyra kurstillfällen att välja mellan. Antalet platser är begränsat.

Anmälan sker till Malin Broman, via mail: malin@malinbroman.se

19 Jun

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

20 Jun

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

Utställare

Varje lördag har vi saluhall i gårdsbutiken. Då kommer utvalda producenter av närodlat och försäljare av goda råvaror och förädlade produkter hit för att erbjuda sina produkter till kunderna. Antalet utställare varierar från vecka till vecka.

Närodlat

• Bjärechips

• Bjärefågel

• Cowfunding

• Djuramåsa gård

• Ebbessons gårdsmejeri

• Ekhemsgård

• Eva i skogen

• Flädergården i Täppeshusen

• Frideborgsboden

• Gunnarhögs rapsolja

• Herbaria

• Håkan Ward

• Kullabygdens frukt & honung

• Kullahalvöns vingård

• Per i Viken

• Sakura chili

• Smaka på Skåne

• Tyrells chips

• Varmlösa allfågel

• Öspab

• Vitlöksflätan

Delikatesser

• Alexander The Greek

• Bustamante

• KullaGourmet

• Menu Italiano

• Nablus

• Sannas Italien

• Stubbs

• Stokes

Bröd, kakor och godis

• Arles ostkaka

• Kais konfektyr

• Kullabygdens vanilj & choklad

• Lakritsfabriken

Konsthantverk

• Amaryllis silversmycke

• Rindi keramik