aktuellt event

Event 2019

Säsongen 2019 närmar sig och vi bokar kockar för fullt. Följ oss på Facebook för senaste nytt och kolla in vår eventkalender då och då för att se om vi bokat på fler event.

Gårdsbutiken håller öppet måndag till fredag kl 9-18. Vi har även öppet alla lördagar – även då vi inte har event kl 9-16.

Varmt välkommen

daniel-m

Eventprogram

Några av Sveriges bästa kockar besöker Vikentomater under sommaren. Hit kommer vinnare av stora kocktävlingar, kockar med stjärnor i Guide Michelin, tv-kockar, kokboksförfattare och kändiskockar.

Under eventet lagar proffskocken mat inför publiken i gårdsbutiken och bjuder på gratis smakprov till alla på plats (så långt det räcker). Under tiden intervjuas han/hon av vår konferencier Fredric Bengtsson eller Malin Broman och det ges tillfälle att ställa frågor. Slå dig ner och låt dig inspireras en kortare stund eller stanna hela dagen om du har lust.

Programmet för 2019 är ännu inte helt klart, vi fortsätter att bok in kockar ännu några veckor. Första eventdatum är satt till den 27 april och säsongen avslutas den 2 november.  Alla lördagar, event eller inte, håller vi öppet kl 9-16. Varmt välkomna!

27 April

Karl Bengtsson mfl.

Helsingborgskrogen Gastros köksmästare Karl Bengtsson (till höger på bild) gästar oss åter tillsammans med kockar ur sin personal. Gastro ligger på topp 20 bland landes bästa restauranger (2018).

25 Maj

Daniel Müllern

Final i Årets kock 2015, Årets köksmästare och Årets möteskock 2014 samt vinnare av Köksmästarna i TV5 samma år. Även deltagit i Kockarnas Kamp i TV4. Daniel har drivit Villa Strandvägen i Ystad, men jobbar numera som frilans för att kunna inspirera andra matlagare, producenter och kollegor i branschen. Han har en nära relation till tomater då han har släkt som varit tomatodlare i Ingelstorp.

29 Juni

Vi väntar på besked från aktuell gästkock.

13 Juli

Vi väntar på besked från aktuell gästkock.

27 Juli TOMATFESTIVAL

Tina Nordström & Benny Cederberg

Tina är sveriges mesta tv-kock med bland annat Tina i Fjällen, Hela Sverige bakar och Sveriges Yngsta Mästerkock. Hon är också kokboksförfattare och mycket mer. Tina har sällskap av sin nära medarbetare Benny Cederberg från Ingelsträde.

31 Augusti

Ulf Wagner

Ulf driver Sjömagasinet i Göteborg.

28 September

Sandra Mastio

Sandra är vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 och driver Dragörkajen 1a i Limhamn. Dagens tema: Italiensk mat!

26 Oktober

Vi väntar på besked från aktuell kock.

2 November

Säsongsavslutning

Under våra event håller vi öppet mellan kl 9-16

Konferencier: Malin Broman och Monica Oldsberg.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Matlagningskurs för barn

Den 9 juni och 16 juni 2019 kommer Malin Broman till oss på Vikentomater för att hålla halvdagskurser i matlagning för barn mellan 9 och 14 år.

Det börjar med en rundvandring och smakprovning med Mats i växthuset. Därefter lagar och äter Malin och barnen mat tillsammans. Malin har fått pris som årets matambassadör i Kullabygden, håller i Gastrokollo och har jobbat med inspelningarna av Sveriges Yngsta Mästerkock i TV4.

Kurserna hålls förmiddag och eftermiddag. Vid föranmälan (obligatoriskt) bör du ange dag samt om du önskar för- eller eftermiddag vid anmälan: kl 9-13 respektive kl 14-18.

Pris per tillfälle: 350 kr/barn. Syskon på samma kurs: 300 kr/barn.

Ange förälderns namn och kontaktuppgifter samt barnets namn och ålder och ange vilken kurs ni vill anmäla barnet till. Bekräftelse och mer info kommer i svarsmejl. Det finns fyra kurstillfällen att välja mellan. Antalet platser är begränsat.

Anmälan sker till Malin Broman, via mail: malin@malinbroman.se

9 Juni

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

16 Juni

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

Utställare

Varje lördag håller gårdsbutiken öppet. Där säljer vi våra egentodlade Vikentomater, gurka, paprik, chili jordgubbar, hallon, blåbär samt sallat och kryddor efter säsong. Dessutom har vi ett stort utbud av delikatesser, både svenskodlat och italienskt.