aktuellt event

Event 2019

Sandra Mastio är välkänd vinnare av Sveriges Mästerkock som blivit allt mer hemmastad framför tv-kameran. Just nu är hon aktuell i programmet Timjan, tupp och tårta där hon är en kaxig matlagare med skånsk accent!

När hon besöker oss på Vikentomater är det ett kärt återseende både för oss och för vår publik. Hon kommer att ta med smaker från Italien och sin italienska restaurang i Malmö, Dragörkajen 1.

Sandra kommer att laga mat på scen och prata om sina tv-program och sin matfilosofi tillsammans med vår konferencier. Sponsor: LMI.

Varmt välkommen!

Följ oss på Facebook för senaste nytt och kolla in vår eventkalender då och då för att se om vi bokat på fler event.

Gårdsbutiken håller öppet måndag till fredag kl 9-18. Vi har även öppet alla lördagar – även då vi inte har event kl 9-16.

Varmt välkommen

VT_rambild_mastio

Eventprogram

Några av Sveriges bästa kockar besöker Vikentomater under sommaren. Hit kommer vinnare av stora kocktävlingar, kockar med stjärnor i Guide Michelin, tv-kockar, kokboksförfattare och kändiskockar.

Under eventet lagar proffskocken mat inför publiken i gårdsbutiken och bjuder på gratis smakprov till alla på plats (så långt det räcker). Under tiden intervjuas han/hon av vår konferencier Fredric Bengtsson eller Malin Broman och det ges tillfälle att ställa frågor. Slå dig ner och låt dig inspireras en kortare stund eller stanna hela dagen om du har lust.

Programmet för 2019 är ännu inte helt klart, vi fortsätter att bok in kockar ännu några veckor. Första eventdatum är satt till den 27 april och säsongen avslutas den 2 november.  Alla lördagar, event eller inte, håller vi öppet kl 9-16. Varmt välkomna!

27 April

Karl Bengtsson mfl.

Helsingborgskrogen Gastros köksmästare Karl Bengtsson (till höger på bild) gästar oss åter tillsammans med kockar ur sin personal. Gastro ligger på topp 20 bland landes bästa restauranger (2018).

25 Maj

Daniel Müllern

Final i Årets kock 2015, Årets köksmästare och Årets möteskock 2014 samt vinnare av Köksmästarna i TV5 samma år. Även deltagit i Kockarnas Kamp i TV4. Daniel har drivit Villa Strandvägen i Ystad, men jobbar numera som frilans för att kunna inspirera andra matlagare, producenter och kollegor i branschen. Han har en nära relation till tomater då han har släkt som varit tomatodlare i Ingelstorp.

15 juni

Maria Zihammou

Matstylist med marockansk-norsk barkgrund som kockar både vego och snabbt – 15 minuter för en vardagsrätt lovar hennes senaste kokbok. Kock i Meny i P1.

29 Juni

Vi väntar på besked från aktuell gästkock.

14 Juli

Guillaume Gallician.

Sydfransk mat på sydsvenska råvaror med helsingborgaren Guillaume Gallician. Han har påbrå från Languedoc i Frankrike och Reunion utanför Madagaskar och dukar upp en buffé med inspiration från sina hemtrakter.

14/7 kl 12-15, pris 299kr/person. Dryck tillkommer. Slutet sällskap – förboka din plats senast den 10/7 mejl gg@gallicians.se så år du info kring betalning.

27 Juli TOMATFESTIVAL

Tina Nordström & Benny Cederberg

Tina är sveriges mesta tv-kock med bland annat Tina i Fjällen, Hela Sverige bakar och Sveriges Yngsta Mästerkock. Hon är också kokboksförfattare och mycket mer. Tina har sällskap av sin nära medarbetare Benny Cederberg från Ingelsträde.

31 Augusti

Ulf Wagner

Ulf driver Sjömagasinet i Göteborg, en legendarisk krog som i många år drevs av Leif Mannerström. Sedan 2011 håller Ulf Wagner i rodret, med Gustav Trägårdh som köksmästare. Ulf var den föresta i Göteborg att få en stjärna i Guide Michelin (då på The Place), sen upprepade han bedriften på Basement.

Han kommer den här lördagen att laga mat i vårt gästkök till ett 30-tal gäster. Förboka din plats i butik. 399 kr/person (inkl alkoholfri dryck). Se meny här intill.

28 September

Sandra Mastio

Sandra är vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 och driver Dragörkajen 1a i Limhamn. Sponsor LMI.

26 Oktober

Vi väntar på besked från aktuell kock.

2 November

Säsongsavslutning

Under våra event håller vi öppet mellan kl 9-16

Konferencier: Malin Broman och Monica Oldsberg.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Matlagningskurs för barn

Den 9 juni och 16 juni 2019 kommer Malin Broman till oss på Vikentomater för att hålla halvdagskurser i matlagning för barn mellan 9 och 14 år.

Det börjar med en rundvandring och smakprovning med Mats i växthuset. Därefter lagar och äter Malin och barnen mat tillsammans. Malin har fått pris som årets matambassadör i Kullabygden, håller i Gastrokollo och har jobbat med inspelningarna av Sveriges Yngsta Mästerkock i TV4.

Kurserna hålls förmiddag och eftermiddag. Vid föranmälan (obligatoriskt) bör du ange dag samt om du önskar för- eller eftermiddag vid anmälan: kl 9-13 respektive kl 14-18.

Pris per tillfälle: 350 kr/barn. Syskon på samma kurs: 300 kr/barn.

Ange förälderns namn och kontaktuppgifter samt barnets namn och ålder och ange vilken kurs ni vill anmäla barnet till. Bekräftelse och mer info kommer i svarsmejl. Det finns fyra kurstillfällen att välja mellan. Antalet platser är begränsat.

Anmälan sker till Malin Broman, via mail: malin@malinbroman.se

9 Juni

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

16 Juni

Två tillfällen:

Kl 9-13 eller kl 14-18

Utställare

Varje lördag håller gårdsbutiken öppet. Där säljer vi våra egentodlade Vikentomater, gurka, paprik, chili jordgubbar, hallon, blåbär samt sallat och kryddor efter säsong. Dessutom har vi ett stort utbud av delikatesser, både svenskodlat och italienskt.