Våra öpppettider

Måndag – fredag 9 – 17 (obs!)
Lördag  9 – 16

(Observera att Café & Bistro har andra öppettider)

Upptäck vårt stora sortiment av grönsaker och delikatesser! Nu också stora, fina medelhavsväxter!

Bästa kvalitet

Vi fortsätter att skörda våra goda tomater, jordgubbar, vår egen gurka samt paprika, chili och melon långt in på hösten. Vi har också aubergine och squash från våra egna odlingar! Utbudet kan dock variera från dag till dag och ibland är vissa grödor slutsålda.

Gårdsbutiken erbjuder ett brett sortiment av våra Vikentomater, övriga grönsaker och bär (frysta) som odlas här på gården samt våra egna produkter såsom ketchup och sylt.

Observera att grönsaker, bär och frukt finns i butik efter respektive råvaras säsong. Följs oss på Facebook och Instagram för aktuellt sortiment!

Vi säljer även grönsaker och produkter från odlare och företag i närområdet samt utländska delikatesser. Denna säsong säljer vi också stora, fina medelhavsväxter som olivträd, citrusväxter, mango, fikon och passionsfrukt samt handdrejade terrakottakrukor och medelhavsjord i 50 l säck.

Vi är numera kontantfria, både i butik och café. Du kan betala med kort eller swish. Aktuella öppettider ser du här intill. Notera att de varierar mellan låg- och högsäsong och att Café & Bistro har egna öppettider.

sortiment

Odlat på plats

Vikentomater är ursprunget till vår verksamhet och vi odlar cirka 100 olika sorter, från små specialtomater i alla möjliga färger och former till stora bifftomater. Vi odlar också egen gurka, paprika, chili, sallat, kryddor samt jordgubbar. Under högsäsong har vi även hallon, blåbär, björnbär samt ett mindre sortiment grönsaker odlade på friland utanför våra växthus.

Vi förädlar våra grönsaker och bär till ett sortiment av egna produkter, till exempel ketchup, bbq-sås, tomatmarmelad och sylt. Dessa produkter säljs endast i gårdsbutiken och några få utvalda återförsäljare. Under sommar och höst har vi frysta bär från egen odling (i mån av tillgång).

Vikentomater To Go är en mugg fylld med nyplockade solmogna tomater. Förpackningen gör det lätt att ta med tomaterna när du är på språng. Den genomskinliga muggen passar både i handen och i bilens mugghållare. Den mindre muggen Vikenkrabater är perfekt till barnen.

Närodlat och närproducerat

Vi kan även erbjuda andra närodlade grönsaker från andra odlare i Kullabygden, till exempel färskpotatis sparris, äpplen och kål under respektive säsong.
Dessutom säljer vi produkter från andra skånska företag såsom Per i Viken, Kullens bryggeri, Baggers grönsaker, Kullabygdens bakgård, Kullamust, Jan-Lars Honung, Gunnarshög och Skånsk chili.

Delikatesser från Medelhavet

Ett noggrant urval av utländska delikatesser finns också i gårdsbutiken. I bassortimentet hittar du bland annat pasta, olivolja, oliver, parmesanost, buffelmozzarella och charkprodukter. En mängd andra varor tas in under säsong. Vi har som ambition att hålla ett brett och varierat utbud av hög kvalitet.

vikensmaker

Stort och brett sortiment

Vårt stora och breda sortiment av tomater gör oss unika. Vi har alltifrån röda och runda till i orange, gula och gröna sorter. Några är stora bifftomater, andra små delikatesstomater, avlånga eller plommonformade.  De olika tomatsorterna skiljer sig också åt i smak, fasthet och sötma. Det gör att alla kan hitta sin favorit!

Vikensmaker är vårt sätt att dela in tomaterna för att du som kund ska kunna hitta rätt tomat till rätt tillfälle. Vikensmaker klassificerar tomaterna efter sötma, fasthet och smakstyrka. Varje klass graderas på en tregradig skala.

När det gäller sötma betyder en trekantsmarkering betyder mindre söt, två trekantsmarkeringar medelsöt och en fylld cirkel att tomaten är mycket söt. Motsvarande skala gäller för fasthet (från mjuk till fast) och smakstyrka (från låg till hög).

Ju sötare tomat desto godare att stoppa direkt i munnen, som snacks. En mindre söt tomat är oftast bäst om du vill tillsätta egen sötma, såsom i marmelad, bbq-sås eller dessert. En riktigt fast tomat passar perfekt att grilla eller till paj medan en mjuk tomat funkar till sås, soppa eller smoothies. När det gäller smakstyrka handlar det både om vilken maträtt man ska använda tomaten till och hur mycket tomatsmak man personligen tycker är godast.

självplock

Hallon, blåbär och björnbär

Våra jordgubbar har en lång skördeperiod och därför kan vi erbjuda söta obesprutade jordgubbar mellan april och oktober!

Under skördeperioden på sommaren erbjuder vi självplock av de bär som odlas på friland utanför växthusen (ej jordgubbar). Våra fina hallon, blåbär och björnbär odlas utan besprutning och håller hög kvalitet. Bären är stora, smakrika och saftiga. Håll utkik på Facebook och Instagram efter öppettider för självplock eller fråga i kassan.

Vissa dagar säljer vi även bären i vår butik och självklart serveras de i vår Café & Bistro när de finns! Vi tillverkar också sylt och andra produkter av våra bär, som du i mån av tillgång kan köpa i gårdsbutiken. Under sensommar och höst händer det att vi säljer överskottet som frysta bär (i mån av tillgång).