aktuellt event

25/9 John Taylor: Trädgård, cider och äppeltider

Trädgårdsmästare John Taylor är känd från Trädgårdstider på SVT, är utbildad i sitt hemland England och byggde under många år upp Slottsträdgården i Malmö där han vare huvudansvarig träddgårdsmästare. Han har även varit designansvarig på Tjolöholms slott och driver företaget Dryg Cider där han tillverkar cider enligt engelsk modell. Nyligen kom han ut med en ny bok “Taylor och Surtanten” tillsammans med Jenny Neikell – den bok som handlar om att odla och ta tillvara skörden. Om allt detta talar han under föredraget. Möjlighet att köpa boken och få den signerad efter föredraget.

Föredraget börjar kl 11 och kostar 180kr/person. Förboka i den svarta rutan nedan eller på boka.se

Efter föredraget finns det möjlighet att äta en specialkomponerad lunch i vår bistro där vår Köksmästare Guillaume har tagit fram en specialkomponerad meny där John Taylors cider är med och sätter smak på maten. Varmrätt och dessert för 250kr/person. Det kommer att finnas möjlighet att dricka Dryg cider till maten (alkoholhalt 6,5-8 procent). OBS att lunchen bokas separat.
Eventsponsor: Nordion Energi.

John Taylor

Eventprogram 2021

Eventprogrammet för våren är klart och många datum för sommaren och hösten har också inbokade. Du kan se aktuella kockar i listan här intill – håll utkik efter nya event som tillkommer efter hand.

Bokningsmöjlighet läggs in på boka.se efter hand som de blir bokbara. Du bokar via den lilla svarta ruta som syns här på sidan. Vi tar ej sms-bokningar i år.

Våra event hålls alla i restaurangmiljö, där varje sällskap har sitt eget bord (max 4 personer per bord och med de avstånd som Folkhälsomyndigheten sätter upp). All servering sker vid bordet. Eventlokalen är avskild från både gårdsbutik samt Café & Bistro för att undvika trängsel.

Duktiga kockar ger stora matupplevelser!

Scrolla ner för aktuella event

27 februari

Tareq Taylor

Eventet har ägt rum.

27 mars

Alexandra Zazzi

Eventet har ägt rum. För recept se under Café & Bistro.

1, 2 och 3 april

Medelhavsdagar

Eventet har ägt rum. Vi har dock fortfarande medelhavsväxter och terrakottakrukor i vår gårdsbutik.

17 april

Patrick Botlero

Eventet har ägt rum.

24 april

Malin och Linda Persson

Eventet har ägt rum.

8 maj

Sällskapet Nellorna

Eventet har ägt rum.

13 maj

Mette Bohlin om örter

Eventet har ägt rum.

14 maj

Tomatprovning

Eventet har ägt rum. För att boka en tomatprovning till företag, förening eller större sällskap kontakta eva@vikentomater.se

23 maj

Konsten att beskära med Eva Robild

Eventet har ägt rum.

29 maj

Alexander Sjögren/ Restaurang Mutantur

Eventet har ägt rum

19 juni

Jennie Walldén

Eventet har ägt rum.

9-10 juli

Sebastian Gibrand & Robert Sjöberg

24 juli

Maria Zihammou

Eventet har ägt rum.

14 augusti

Tina Nordström & Benny Cederberg

INSTÄLLT! Bokade platser återbetalas via boka.se

28 augusti

Mischa Billing

Eventet har ägt rum.

25 september

John Taylor

Trädgårdsmästare John Taylor från SVT:s program Trädgårdstider föreläser på temat Trädgård, cider och äppeltider kl 11. Boka i svarta rutan längre ner på sidan eller via boka.se. pris 180 kr/person.

Kl 12.30 efter föredrag och boksignering serveras en specialkomponerad lunch lagad av vår köksmästare Guillaume och inspirerad av Johns egentillverkade cider, Dryg Cider. Varmrätt och dessert för 250 kr. Obs att lunchen bokas separat.

Sponsor: Nordion Energi.

16 oktober

Paul Svensson är en av landets mest omtyckta kockar och hans restaurang på Fotografiska i Stockholm har fått flera utmärkelser, bland annat Världens bästa museirestaurang.

I år är han aktuell i tv-programmet “Över Atlanten” och med en ny kokbok Middagskompassen tillsammans med Zeina Mourtada. Paul lagar mat där det gröna står i centrum och jobbar med stor respekt för råvaran och för att minska matsvinnet.

Här kommer Paul att laga mat på scen och berätta om sin matfilosofi. Alla i publiken bjuds på smakprov.

Eventsponsor: Svenskt Sigill.

Boka din sittplats i restaurangen via hemsidan (den lilla svarta rutan här på sidan) eller via boka.se.

9 oktober

Chiliprovning med Eva Robild

Är du nyfiken på chili men lite försiktig när det hettan? Eller älskar du riktigt het mat och vill lära dig mer om olika sorters chili.

Den 9 oktober kommer vår trädgårdsmästare Eva Robild, som också är författare till boken Chili – 222 sorter att odla och äta – att hålla smakprovningar för både dig som är försiktigt nyfiken och för dig som redan är frälst på hettan..

Kl 13 blir det Chilprovning för nyfika – Eva talar milda sorter och berättar vad som skiljer dem och hur du kan använda dem bäst. Du som vill får även prova några sorter med lite sting i.

Kl 15 blir det Chiliprovning för modiga – nu börjar vi på medelheta sorter och avslutar med världens hetaste chili (för dig som vill): Eva berättar om vilka chili som används till vad och hur du bäst använder heta sorter i köket utan att förstöra matglädjen för andra.

Pris per provning och person: 80 kr. Boka dig till eventet här via hemsidan (den lilla svarta rutan här på sidan) eller via boka.se.

30 oktober

Erik Brännström “Vilda kocken”

Erik Brännström kallar sig “Vilda kocken” eftersom han brinner för mat från naturen, och särskilt då den norrländska naturen eftersom det är hans hemtrakter.

Kl 12 håller Erik en för Skåne unik Cooking class i det fria som han kallar Caveman cooking. Här tar du fram din inre grottmänniska och lär dig laga mat över öppen eld på ett sätt som du aldrig gjort förut. Kursen avslutas med att vi äter det vi lagat tillsammans. Pris 995 kr/person.

Kl 17 blir det något helt annat – men med samma passion för naturens mat. Då lagar Erik en 4-rätters viltmeny som serveras i vår eventrestaurang. Du får se Erik lägga sista handen vid maten och serveras vid sittande bord. Vinpaket kommer att finnas att köpa till för den som så önskar. Pris 599 kr/person.

Eventsponsor: Ica Skeppet Nyhamnsläge

Både Caveman cooking class och Viltmiddagen bokas här på vår hemsida. Klicka dig vidare via den lilla svarta rutan längre ner på sidan och följ högerbilden i bilderna för att komma till rätt event.