aktuellt event

Patrick Botlero 17/4

Nästa event äger rum den 17 april. Då får vi besök av Patrick Botlero som lämnade jobbet som börsmäklare i New York för Sverige och sin matpassion.

Han är känd som “Risottokungen” men kommer den här gången att fokusera på sin andra passion – Toscana och italiensk olivolja Han kommer att laga tre toscanska rätter på säsongens råvaror och förklara hur man kan få bra, rena råvaror att bli magi på tallriken. Smakprov till alla bokade gäster!

Pris: 240 kr/person. Boka din plats redan nu via länken i den svarta rutan här intill via – boka.se.

Obs att eventet hålls i separat lokal avskild från gårdsbutiken, och alla gäster sitter vid restaurangbord med Folkhälsomyndighetens krav på antal personer, avstånd mm.

Patrick på Bar Italia kopiera

Eventprogram 2021

Eventprogrammet för våren är klart och många datum för sommaren och hösten har också inbokade. Du kan se aktuella kockar i listan här intill – håll utkik efter nya event som tillkommer efter hand.

Bokningsmöjlighet läggs in på boka.se efter hand som de blir bokbara. Du bokar via den lilla svarta ruta som syns här på sidan. Vi tar ej sms-bokningar i år.

Våra event hålls alla i restaurangmiljö, där varje sällskap har sitt eget bord (max 4 personer per bord och med de avstånd som Folkhälsomyndigheten sätter upp. All servering sker vid bordet. Eventlokalen är avskild från både gårdsbutik samt Café & Bistro för att undvika trängsel.

Duktiga kockar ger stora matupplevelser!

27 februari

Tareq Taylor

Eventet har ägt rum.

27 mars

Alexandra Zazzi

Eventet har ägt rum. För recept se under Café & Bistro. Eventsponsor: VUAB.

1, 2 och 3 april

Medelhavsdagar

Gårdsbutiken är fylld av härliga, stora medelhavsväxter direkt från Spanien. Bland annat olivträd citrus, palmer, mandevilla, lager, bougainvillea.

Vår egen trädgårdsexpert Eva Robild finns på plats kl 10-15 för att ge tips och svara på frågor om hur du tar hand om dessa växter på bästa sätt. Ingen bokning – ingen avgift – välkommen!

Vi har även handdrejade terrakottakrukor och bästa medelhavsjorden till dina växter!

17 april

Patrick Botlero

Patrik Boterlo lämnade börsen på Wall street för att arbeta med sin passion – mat. Han fokuserar på italiensk matlagning och främst det toscanska köket.

På plats hos oss kommer han att laga tre små rätter från det toscanska – norditalienska – köket med säsongens råvaror och olivolja i fokus. Patrick har med sig sin egen olivolja som han var nere och hämtade i Italien i samband med skörden i höstas. Smakportioner till alla med bokad plats! (Boka i den svarta rutan här på hemsidan – det går att scrolla fram till eventet via den lilla pilen i rutan.)

Pris 240 kr/person. Obs att det är max fyra personer per bord och att varje sällskap får ett eget bord. Vi följer Folkhälsomyndighetens regler om avstånd mm.

24 april

Malin och Linda Persson

Malin Persson är känd som programledare i SVT:s Trädgårdstider. Hon arbetar också som inredare och influenser. Systern Linda Persson startade Malmös populäraste raw food-restauang och föreläser om växtbaserat ätande. Tillsammans har de skrivit Systrarna Perssons skafferi om mat, hälsa och rengöring av hemmet.

De bjuder på massor av inspiration om hur du tar till vara säsongens råvaror  – både från naturen och odlat och lagar något gott, som det givetvis blir smakprov på.

240 kr/personer. Du bokar din plats längre ner på hemsidan i den svarta rutan.

Vi följer Folkhälsomyndighetens regler för restauranger med ett sällskap per bord, högst fyra personer per bord och tillräckliga avstånd mm.

8 maj

Sällskapet Nellorna

Kvinnorna i Sällskapet Nellorna har hållit på med nässlor i över tio år. Idag berättar de om sina allra bästa nässeltips, visar tyg av nässlor och berättar om örtens alla goda egenskaper. De har också med sig sin bok Brännässla en älskad kulturväxt.

Bistron erbjuder en god nässelrätt.

Nellorna är på plats kl 9-16. Bokning behövs ej.

13 maj

Mette Bohlin om örter

Afternoon tea (Caféet serverar kaffe eller te och kaka.) kl 14.

Under tiden du avnjuter din fika berättar Mette Bohlin om örter och naturlig läkning. Mette Bohlin är naturläkare och yogalärare och har arbetar med örter i hela sitt yrkesliv. Här berättar hon om sitt husapotek, hur du kan odla och skörda örter för att bidra till ett starkare immunförsvar och lindra olika åkommor.

240 kr/person.

Boken Örtte & huskurer säljes till specialpris.

29 maj

Alexander Sjögren/ Restaurang Mutantur

Restaurang Mutantur i Malmö utsågs 2020 till Skånes bästa restaurang. Ägaren Alexander Sjögren tog samtidigt hem en andraplats i TV4:s program Kockarnas kamp.

Vi har bjudit in Alexander att öppna sin malmökrog hos oss för en kväll! Med sig har han sitt unika matkoncept med både små och medelstora rätter – allt såklart mycket vällagat. Det blir sammanlagt tio så kallade serveringar (nya tallrikar vid bordet) som löper mjukt från aptitretande munsbitar till något sött på slutet, och förstås med flera höjdpunkter på vägen! Vi lovar att du går hem mätt och nöjd!

Pris 899 kr/person, exkl dryck. Vikentomater har fullständiga rättigheter. Boka din plats genom att klicka i den svarta rutan här på hemsidan eller gå in på boka.se.

19 juni

Jennie Walldén

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

9-10 juli

Sebastian Gibrand & Robert Sjöberg

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

14 augusti

Tina Nordström & Benny Cederberg

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

28 augusti

Mischa Billing

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

25 september

John Taylor

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

16 oktober

Paul Svensson

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

3 november

Hanna Wendelbo

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.