aktuellt event

SEBASTIAN GIBRAND 9 OCH 10 JULI

Sebastian Gibrand leder svenska kocklandslaget i Bocuse d’Or-finalen 2021, en tävling där han redan tagit silver en gång.
2019 var han Nobelkock och tog hem Kockarnas kamp i TV4.

Helsingborgsfödde Sebastian besöker oss tillsammans med sin medarbetare Robert Sjöberg.

Det blir tre tillfällen att följa Sebastian i köket. På fredagkvällen, med start kl 17, gör han en unik tomatprovning av våra Vikentomater där han lyfter smaker och konsistenser på olika sorter och ger tips om användningsområde. Dessutom lagas en mindre rätt på tomater samtidigt som han berättar om sin resa till Bocuse d’Or.

På lördagen blir det så kallad pop up-middag med en fyra rätters middag. Som gäst sitter man så att man både kan se när kockarna lägger upp maten och därefter serveras man vid bordet.
Vi har fullständiga rättigheter och erbjuder den här kvällen våra gäster att köpa till ett utvalt vinpaket framtaget tillsammans med kockarna. Alkoholfritt alternativ finns. Middagen hålls kl 16 respektive kl 19.

Bokning görs via den svarta rutan här på sidan, via boka.se. Begränsat antal platser.

Sponsor: Menigo.

Robild_20200912_0008G

Eventprogram 2021

Eventprogrammet för våren är klart och många datum för sommaren och hösten har också inbokade. Du kan se aktuella kockar i listan här intill – håll utkik efter nya event som tillkommer efter hand.

Bokningsmöjlighet läggs in på boka.se efter hand som de blir bokbara. Du bokar via den lilla svarta ruta som syns här på sidan. Vi tar ej sms-bokningar i år.

Våra event hålls alla i restaurangmiljö, där varje sällskap har sitt eget bord (max 4 personer per bord och med de avstånd som Folkhälsomyndigheten sätter upp). All servering sker vid bordet. Eventlokalen är avskild från både gårdsbutik samt Café & Bistro för att undvika trängsel.

Duktiga kockar ger stora matupplevelser!

27 februari

Tareq Taylor

Eventet har ägt rum.

27 mars

Alexandra Zazzi

Eventet har ägt rum. För recept se under Café & Bistro. Eventsponsor: VUAB.

1, 2 och 3 april

Medelhavsdagar

Eventet har ägt rum. Vi har dock fortfarande medelhavsväxter och terrakottakrukor i vår gårdsbutik.

17 april

Patrick Botlero

Eventet har ägt rum.

24 april

Malin och Linda Persson

Eventet har ägt rum.

8 maj

Sällskapet Nellorna

Eventet har ägt rum.

13 maj

Mette Bohlin om örter

Eventet har ägt rum.

14 maj

Tomatprovning

Eventet har ägt rum. För att boka en tomatprovning till företag, förening eller större sällskap kontakta eva@vikentomater.se

23 maj

Konsten att beskära med Eva Robild

Eventet har ägt rum.

29 maj

Alexander Sjögren/ Restaurang Mutantur

Eventet har ägt rum

19 juni

Jennie Walldén

Det är gott med grillat, men det är inte alltid så lätt att variera sig. Det vill Jennie Walldén ändra på när hon med inspiration från såväl Asien som Sydamerika och Europa ger tips på goda och enkla tillbehör som ger härlig variation till sommarens grillkvällar.
Jennie bjuder på flera smakprov under dagen.

Jennie Walldén vann Sveriges Mästerkock 2013 och lämnade sitt dåvarande jobb som marknadschef för att satsa på maten. 2015 öppnade hon den koreansksvenska restaurangen Namu i Malmö som har en BIB Gourmand i Michelinguiden. Hon lagar mat på TV4s Kökets middag sen 2014, där hon gjort över 500 avsnitt och hon har skrivit 4 kokböcker. Hon är även en av programledarna i den nya matpodden Maten och Livet.

Sponsor: Fremlab.

Eventet startar kl 12 resp kl 14.

Pris 240 kr/person inkl smakprov. Boka via den svarta rutan här på hemsidan.

9-10 juli

Sebastian Gibrand & Robert Sjöberg

Fredag 9/7 kl 17 håller Sebastian Gibrand en tomatprovning och tillagar en mindre rätt på tomater samtidigt som han berättar om sin resa till Bocuse d’Or. Pris: 399 kr/person.

Lördag 10/7 lagar Sebastian och hans medarbetare Robert Sjöberg en fyra rätters-middag i vårt eventkök. Som gäst kan man följa matlagningen/uppläggningen och serveras sedan vid bordet. Middagen hålls vid två tider, kl 16 respektive kl 19. Pris: 1200 kr/person.

Platser bokas via den svarta rutan här på hemsidan kopplad till boka.se Obs att antalet platser är begränsat.

Sponsor: Menigo.

24 juli

Maria Zihammou

Vikentomaters bär – det betyder både jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. I juli, när vi befinner oss mitt i den svenska bärsäsongen, så kommer Maria Zihammou och lyfter fram dem på flera olika sätt, både i söta rätter och salta! Har du inte provat att ha bär i maten förut så kommer Maria att ge flera positiva överraskningar!

Maria, med rötterna både i Norge och Marocko, utgår från Göteborg och har skrivit en lång rad kokböcker, medverkar regelbundet i radions Meny i P1 och är konferencier för den stora mässan Smaka på Mat bland mycket annat!

Alla som bokar plats får en “Goodiebag” med varor från bland andra LA Organic med hem.

240 kr /person inkl goodiebag och smakprover. Boka din plats i den svarta rutan här på hemsidan eller via boka.se.

14 augusti

Tina Nordström & Benny Cederberg

Tina Nordström är Sveriges kanske mest kända kock, med en lång rad TV-program och kokböcker bakom sig. Just nu är hon aktuell som programledare i Sveriges Yngsta Mästerkock och Hela Sverige Bakar samt boken Gott käk utan krångel.

Tina är känd för sin raka och enkla matlagning med det lilla extra som förhöjer måltiden och både hennes instagramkonto och youtube-kanal där hon delar mig sig av recept och inspiration har många följare. Hon har även ett eget vinsortiment.

Nu får du chansen att se Tina laga mat live! Till Vikentomater har hon med sig sin medarbetare sedan många år, ingelsträdebon och kocken Benny Cederberg som bollar både matlagningstips och anekdoter med Tina på scen.

Pris 240 kr/person. Eventet hålls vid tre tidpunkter, kl 10, 12 och 14. Boka via svarta rutan här på hemsidan eller boka.se

Sponsor: Nordionenergi & Svenskt Sigill

28 augusti

Mischa Billing

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

25 september

John Taylor

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

16 oktober

Paul Svensson

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

30 oktober

Erik Brännström “Vilda kocken”

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.

3 november

Hanna Wendelbo

Mer information kommer. Eventet går ännu inte att boka.